miercuri, 13 iunie 2012

EXPLORÂND ROMÂNIA



   În cadrul orelor de instruire practică,elevii clasei a IX-a A (turism șialimentație), însoțiți de prof. diriginte Trifan Iuliana și prof. Drăgan Elena, au fost pe data de 10 Mai 2012 într-o excursie de documentare pe traseul: Sibiu-Deva-Hunedoara-Mănăstirea Prislop-Hațeg-Densuș-Ulpia Traiana Sarmizegetusa-Densuș-Sibiu.

    Elevii au vizitat Cetatea Deva – monument istoric de arhitectură laică,Castelul Huniazilor din Hunedoara – unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, Mănăstirea Prislop unde se află și mormântul Părintelui Arsenie Boca,Rezervația de Zimbrii de la Hațeg – printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul (bison bonasus),Densuș– cu Biserica Sf. Nicolae contruită din ruinele de la Cetatea Sarmizegetusa, și nu în ultimul rând capitala Daciei romane Ulpia Traiana Sarmizegetusa (vezi poze).

    La Deva am fost uimiți de priveliștea de pe dealul cetății, iar la castelul Huniazilor am aflat despre legenda, care povestește că fântâna de 30 de metri din curtea castelului a fost săpată de trei prizonieri turci cărora li s-a promis libertatea dacă vor ajunge la stratul de apă, însă după 15 ani de trudă stăpânii nu s-au ținut de cuvânt.Apoi am descoperitîn poiana străjuită de culmile Munților Poiana Ruscă din Țara Hațegului Mănăstirea Prislop și Peștera Sfântului Ioan. La Biserica Sfântul Nicolae din Densușam observat că pe unul din stâlpi era pictat Pruncul Iisus purtând ie românească. În capitala Daciei romane am vizitat ruinele amfiteatrului,Templul zeiței Nemesis, Sanctuarul Zeilor Aesculapius și Hygia, Templul Mare, Forul lui Traian, Necropola estică, etc.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu