Activităţile noastre

Balul Bobocilor!!

Miss & Mister Colegiul Tehnic Cibinium
Ursu Paula & Bozdog Alexandru - IX A


Locul II Miss & Mister Colegiul Tehnic Cibinium
Hulea Anamaria & Neamțu Ilie - IX A


Locul III Miss & Mister Colegiul Tehnic Cibinium
Mezei Alin(Locul III) & Dumbrăvean Luiza

Maican Ioana (Locul III) & Muntean Daniel


Miss Eleganță
Opriș Alexandra & Gorbă Lucian - IX E


Miss Popularitate
Tucaliuc Lavinia IX C & Savu Daniel IX E


Miss Spontaneitate
Nechifor Maria & Netea Cătălin - IX A


 Alți participanți:
 Feraru Beatrice & Bratu Andrei - IX B

Irimescu Camelia IX B & Moldovan Valentin IX A


Let's do it Romania!!

Anul acesta, este al doilea an consecutiv în care sibienii s-au adunat pentru a participa la acţiunea de curăţare naţională care a avut loc în 24 septembrie. La această acţiune au luat parte peste 5.200 de voluntari care au strâns mai mult de 13.100 de saci de deşeuri. Deşi este foarte puţin comparativ cu alte judeţe, trebuie totuşi remarcat efortul voluntarilor care au contribuit la această zi a curăţeniei. Numărul lor, anul acesta, la Sibiu aproape s-a dublat faţă de anul trecut.
Mai jos sunt câteva poze cu grupul de la liceul nostru care a strâns deşeuri din zona Paltinişului. Participanţii din rândul elevilor la această acţiune sunt din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a.
  

















 La Drum.......

În cadrul orelor de instruire practică, elevii clasei a IX-a A (turism şi alimentaţie), însoţiţi de prof. diriginte Trifan Iuliana şi prof. Tămaş Mihaela, au fost în septembrie 2011 într-o excursie de documentare pe traseul Sibiu-Mediaş-Sighişoara-Praid-Sovata. Elevii au vizitat salina din Praid, cetatea medievală a oraşului Sighişoara care este un important punct turistic al zonei, staţiunea balneoclimaterică Sovata cu lacul Ursu - unic în Europa, Pensiunea "Dracula" din Daneş cu mini grădina zoologică.
La Praid, în timpul vizitării Salinei, elevii au aflat despre tratamentul de speleoterapie şi climatoterapie care cuprinde practic inhalarea aerului din mină, fiind foarte util în cazul bolilor căilor respiratorii (boli asmatice, bronşitice şi alergice).
Elevii au vizitat Hotelul "Danubius" al S.C. Balneoclimaterica S.A. din Sovata, unde li s-a prezentat modul de organizare al unităţii de primire a turiştilor, a bazei de tratament şi a Centrului SPA.







prof. Trifan Iuliana


Traseu


În timpul orelor de laborator tehnologic, elevii claselor a XI-a A şi a XII-a A (tehnician în turism), însoţiţi de prof. Trifan Iuliana şi Drăgan Elena, au fost în 5 octombrie 2011 într-o excursie de documentare pe traseul Sibiu - Valea Oltului - Mânăstirea Cozia - Vâlcea - Salina Ocnele Mari - Polovragi - Peştera Muierilor - Horezu - Mânăstirea Bistriţa - Mânăstirea Arnota.
La Ocnele Mari, în timpul vizitării Salinei cu o suprafaţă de 10,000 de m2, elevii au aflat despre tratamentul de speleoterapie şi climatoterapie care cuprinde practic inhalarea aerului din mină, fiind foarte util în cazul bolilor căilor respiratorii (boli astmatice, bronşitice şi alergice).
Vizitând Peştera Muierilor, situată lângă Baia de Fier, am descoperit impresionante forme ale reliefului carstic: "Bazinele Mici", "Orga"-compusă din salagmite unite cu salactite, "Domul Mic"-un fel de castel straniu. Urmează "Altarul" cu salagmite foarte apropiate între ele, "Cupola Altarului"-asemănătoare unei catedrale fantastice pe care stalagmitele urcă întocmai ca pe o scară, "Amvonul", "Cascada Împăratului"-la care accesul se face pe brânci, "Sala Turcului", "Candelabrele Mici" şi "Domul Mare". "Sala Turcului" găzduieşte un "Moş Craciun", în faţa căruia apare "Cadâna", un nud feminin deasupra căruia coboară din plafon un uriaş cap de pasăre de pradă, cu ciocul deschis ameninţător. Urmează o cameră denumită "Dantela de Piatră" şi apoi "Sala Minunilor", lungimea drumului parcurs fiind de cca. 1,100 de metri.





Excursie şcolară
În săptămâna dedicată activităţilor extracurriculare, clasele a XII B  şi a XIII a B, însoţite de diriginţi, au efectuat o excursie având ca obiective Salina Turda, Grădina Botanică din Cluj Napoca şi Mănăstirea Dumbrava.
Am pornit la drum într-o dimineaţă nu tocmai însorită dar ne-au însoţit voia bună şi dorinţa de a vedea locuri noi. Primul popas l-am făcut la Salina Turda. Salina este, de departe, cel mai vizitat obiectiv al oraşului Turda. Această mină datează din secolul al XVII-lea. Astăzi constituie un adevărat muzeu care adăposteşte utilaje folosite în exploatarea minieră. De asemenea, amenajările actuale fac ca acest loc să fie căutat pentru relaxare.


          A urmat apoi, Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Aceasta a fost înfiinţată de către profesorul Alexandru Borza în 1920. Pe o suprafaţă de 14 ha, pe un teren cu configuraţie variată sunt cultivate circa 10.000 de categorii de plante. Grădina beneficiază şi de două sere în care se cultivă plante din zona ecuatorială, tropicală şi subtropicală.


       La întoarcere ne-am oprit la Mănăstirea Dumbrava. Mănăstirea este construită pe terenul donat de locuitorii satului Dumbrava, ce se află situat la limita dintre judeţele Alba şi Cluj, între localităţile Unirea şi Turda. Mănăstirea a fost construită pe locul unde, în anul 1703, preotul Ioan a fost martirizat pentru apărarea dreptei credinţe, fiind ars de viu într-o căpiţă cu fân. Mănăstirea este contruită în formă de cetate cu clopotniţa la intrare şi biserica în centru.

             Părean Ioana, clasa a XII a B